طرز تهیه ی آبگوشت

nazer

ناظر ارشد
کاربر کتاب رمانی
LV
0
 
نوشته‌ها
104
پسندها
195
امتیازها
108


طرز تهیه آبگوشت (دیزی)
  • زمان پخت
  • 240 دقیقه
  • برای چهار نفر
  • مواد لازم برای آبگوشت (دیزی)​

    • نخود و لوبياي سفيد باهم 1 ليوان
    • گوشت گوسفند با استخوان و چربي 500 گرم
    • گوجه فرنگي 3 عدد
    • پياز 2 عدد
    • سير 3 حبه
    • سيب زميني 5 عدد
    • رب گوجه فرنگي 1 قاشق غذاخوری
    • فلفل سبز 3 عدد
    • نمك ، فلفل ، آبليمو به مقدار لازم

مرحله اول:​

نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید. گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا و 1 عدد از پیازها، 3 حبه سیر و گوجه فرنگی های که پوست گرفته اید در ظرف مناسبی بریزید. شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشیده سرد شده اضافه کنید. برای جدا کردن پوست گوجه میتوانید از روشی که قبلا گفته شده استفاده کنید.

مرحله دوم:​

اگر از ظرف مخصوص دیزی استفاده میکنید حتما از شعله پخش کن استفاده کنید (این ظرف زمان پخت را طولانی تر ولی طعم دیزی را بهتر و جا افتاده تر میکند). بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبز ها را به دیزی اضافه کنید. در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا آبگوشت آرام آرام جا بیافتد.

مرحله سوم:​

یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل، سیب زمینی ها را داخل آبگوشت بریزید. پیازی را که اول به غذا اضافه کردید از ظرف خارج کنید و دور بیاندازید. سپس چربی گوشت را نیز از ظرف خارج کرده و خوب به همراه پیاز دیگر بکوبید یا میکس کنید (ترجیحا با گوشتکوب برقی) و داخل غذا بریزید.

مرحله چهارم:​

وقتی گوشت و نخود و لوبیا نرم و پخته شدند میتوانید نمک و فلفل سیاه را به غذا اضافه کنید. در صورتی که غذای شما رنگ دلخواه را نداشت میتوانید از یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در کمی روغن داخل غذا استفاده کنید. هر چه زمان پخت دیزی طولانی تر باشد غذایی جا افتاده تر و خوش رنگ تر خواهید داشت.


طرز تهیه گوشت کوبیده هم به این صورت است که مواد را از آب گوشت جدا می کنید و خوب می کوبید. حال نان را در آب گوشت ترید کنید و همراه گوشت کوبیده، سبزی خوردن، ترشی و دوغ از آن لذت ببرید. (البته کوبیدن گوشت اختیاری است. بعضی ها ترجیح میدهند گوشت را به همان شکل میل کنند.) آبگوشت را همراه با پیاز، سبزی خوردن و دوغ سرو کنید.

نکته های کلیدی تهیه دیزی:​

– برای تهیه آبگوشت، مغز ران، چربی و دنده (همراه قلوه گاه) مناسب هستند.

– حتما نخود و لوبیا را از هشت ساعت قبل خیس کنید تا نفخش گرفته شود. به ازای هر پیمانه نخود و لوبیا سه پیمانه آب بریزید.

– دیزی را به دلیل پخت طولانی با آب زیاد درست میکنند. پس بهتر است در شروع کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید تا مزه دیزی در اثر اضافه کردن آب در طول پخت تحت تاثیر قرار نگیرد.

– برای بهتر کردن مزه آبگوشت بهتر است کمی دنبه و دنبالچه گوسفند به آن اضافه کنید.

– هنگامی که گوشت را میپزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید چون باعث دیرپز شدن گوشت میشود.

– می توانید مواد لازم آبگوشت به جز سیب زمینی را در دیگ یا زودپز بپزید تا در وقت صرفه جویی شود. بعد از پختن آبگوشت سیب زمینی را اضافه کنید و بدون بستن در زودپز بپزید.

– در قدیم از گوجه فرنگی خشک شده برای تهیه آبگوشت استفاده می کردند به دلیل آنکه در تمام فصلها گوجه فرنگی در دسترس نبود.

– آبلیمو را هنگام سرو غذا داخل ظرف بریزید، در غیر این صورت طعم غذا در اثر جوشیدن آبلیمو تلخ خواهد شد.

– میتوانید از لیموعمانی نیز به جای آبلیمو استفاده کنید. در این صورت باید یک ساعت قبل از پایان پخت حدود 5 لیموعمانی را با چنگال چند بار سوراخ کرده و اضافه کنید.

– بعضی از دوستان در مورد کالری آبگوشت پرسیدند. عزیزان کالری یک وعده آماده شده طبق این طرز تهیه آبگوشت حدود 450 کیلوکالری هست. البته اگه دنبه رو حذف کنید به 300 کاهش پیدا میکنه.
 
بالا